Phising mails

Pt. Florerer der en meget ondskabsfuld kode på internettet.
Lige pt kommer den forklædt som en email fra Post Danmark/Post Norden
Phising mail fra PostDanmark
Koden overtager alle filer, den kan komme i nærheden af og krypterer dem. Uden mulighed for at de kan reddes, med mindre man betaler ”løsesum”.

Hvordan kan man undgå at blive ramt af denne eller lign emails?
Helt fri bliver man nok aldrig, men vi har lavet en lille liste med forslag, der i det mindste mindsker risikoen for problemer:

 1. Heldigvis er folk der sender disse emails ikke helt i stand til kunsten at skrive på dansk (se ovenfor), så læs mailen, og se om noget står som om det er kommet direkte fra Google translate ”Du kan finde oplysninger om fremgangsmåden ved og betingelserne af pakken holde i det nærmeste kontor”.
 2. Brug SPAM filtrering på dine mails. Selvom nogle er så nye, at de slipper igennem. Så fanger SPAM filtret også nogle.
 3. Undgå at tilmelde sig ”Vind en iPad” og lign konkurrencer på sider og udbydere, man ikke kender.
 4. Kommer der en mail, der ser meget tilforladelig ud. Så før musen over linket i mailen, hvor de skriver ”Klik her” eller lign.
  Tjek om mailen linker det rigtige sted hen
  Der popper så en lille box op, der skriver hvortil linket fører dig. Som her hvor jeg har ført musen over ”venligst her”, i en mail fra ”SKAT”. Her skriver den at jeg vil blive ledt til http://skat-quigoavo . atreyasi . ir (Mellemrum i linket er tilføjet, for at forhindre at siden bliver betragtet som farlig) – Var dette en reel mail, ville der have stået http://www.skat.dk, som er skats domæne.
 5. Tjekke afsender
  Tjekke afsender af mails

  I Fra feltet på mange email programmer, kan man se emailadressen på afsenderen. I dette tilfælde ”Skat Danmark Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. – Og den hurtige læser kan allerede her se problemet. Skatt.dk?!? Der er et t for meget i den adresse.
 6. Brug din sunde fornuft! – Får du en mail fra Posten, om at de forgæves har forsøgt at afleverer en pakke til dig, og du ikke har bestilt noget. Så er chancen for at det er fup rimelig stor.
 7. Hav en god backup løsning, som kan redde dig, hvis uheldet er ude.
 8. Er man i tvivl – Send den til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så skal vi nok tjekke den.

For god ordens skyld, skal det nævnes at vidde links er tilføjet mellemrum, eller helt fjernet fra teksten, for at forhindre siden bliver betragtet som farlig.