Toolbars

Får du tit en fejl om at eks. vis iexplorer.exe har genereret en fejl og lukkes?

Eller ligner din browser nedenstående (klik på det lille billede for at forstørre):

Toolbars

Så har du stensikkert fået installeret en eller flere toolbars, ved en fejl. Og en af dem fungerer så ikke helt korrekt.
Den mest optimale måde, er at fjerne dem via kontrolpanelet.
For windows XP hedder det "Tilføj fjern programmer"
For windows vista/7 hedder det "Programmer"

Når du klikker på den, åbner et nyt vindue, hvor man kan se alle installerede programmer på computeren.
Det gælder så om at finde installationen, for den pågældende toolbar. Typisk vil den hedde noget med toolbar, eks. vis "Babylon toolbar", "Google toolbar" eller "Ask toolbar"

Når man har fundet den, markerer man den, og vælger fjern. Og når man er ved det, så snup også den tilhørende updater, der nogle gange ligger der. Den hedder så noget a'la "Google toolbar updater"

Hvordan kommer de dog ind på min computer?
I 9 ud af 10 tilfælde kommer de ind, når du opdaterer/installerer et andet program. Så midt i alle de der "Next" knapper man trykker på, er der en tilvalgsmulighed for liiige af få dette enestående program, og vupti så er man i gang.

Jamen hvad gør de godt for?
Den enkle forklaring er penge! Ikke dine direkte, men de indsamler søgninger og historik på dine internetvaner, og så tilretter de reklamer efter det.
Er du eks. vis meget interesseret i jagt, så skræddersys dine reklamer på div. hjemmesider til lige nøjagtigt jagt relaterede produkter. Og derved opnår annoncøren flere klik, og reklamesælgeren tjener flere penge.